Ontstoppen in Middelburg

Stroomt het water in uw doucheputje niet meer goed weg? Of problemen met uw afvoer zoals uw hemelwaterafvoer? Dan heeft u last van een verstopping van uw riolering in Middelburg. Dit kunt u verhelpen door uw riolering te laten ontstoppen. Een verstopping kunt u voorkomen door geen grote hoeveelheden resten of stoffen door te spoelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luiers, verbandmiddelen, plastic en milieubelastende stoffen. Is uw riool toch verstopt? Voor het vakkundig ontstoppen van uw riool bent u bij de rioolservice van Rioolgroep in de regio Middelburg aan het juiste adres. Ook voor een rioolinspectie of rioolrenovatie belt u 0118 - 79 90 12.

Ontstopping van de riolering of afvoer

In de omgeving Middelburg gebruiken wij verschillende manieren om te ontstoppen:

Mechanische reiniging
Dit wordt veel gebruikt bij afvoerleidingen in woningen en in standleidingen. De monteurs frezen met behulp van veren met roterende kettingkoppen, boorpunten en spiralen de leiding weer schoon tot de oorspronkelijke diameter.

Hoge druk reiniging
Met behulp van waterdruk worden de leidingen schoongespoeld en zo verdwijnen de restanten van de verstopping in het riool. Deze techniek wordt veel toegepast bij het ontstoppen van buitenrioleringen.

Vacuümwagen
Voor het ontstoppen van straatkolken en het reinigen van vetafscheiders, pompputten en het hoofdriool maken wij gebruik van een vacuümwagen. Deze combinatie-wagen wordt ingezet om leidingen en putten te reinigen en indien nodig het losgemaakte vuil en/of vet op te zuigen en volgens de wettelijke normen af te voeren.

Ontstoppen: hoe u problemen kunt voorkomen

Een verstopping in de afvoer of het riool komt altijd ongelegen en resulteert tevens in veel overlast. Rioollekkage met rioolstank en rioolvliegjes zijn vaak het gevolg. Onder bepaalde omstandigheden kunt u zelf ontstoppen, maar vaak heeft u hiervoor op termijn toch een ontstoppingsbedrijf voor nodig. Hoe kunt u de kans op een verstopping zo klein mogelijk houden?

  • Spoel geen grove vet- of etensresten door de gootsteen
  • Gebruik het toilet niet voor grote hoeveelheden toiletpapier, maandverband of haar
  • Shampoo- of haarballen spoelen niet goed door het putje van de douche; denk hierom
  • Voor buiten: zorg dat de hemelwaterafvoer vrij blijft en haal takken/bladeren tijdig weg

Ondanks alles maatregelen kan een verstopping nog altijd ontstaan. Wij lossen dit voor u op!

Ontstoppen Middelburg contact

Ook een ontstoppingsbedrijf in Middelburg inschakelen? Neem dan contact met ons op! Wij maken gebruik van 24 uur service, dus ook voor acute problemen kunt u ons altijd bereiken. Telefonisch gaat het snelste, maar ook via ons contactformulier kunnen we een afspraak maken. Wij komen zo snel mogelijk naar u toe.